• idag
  3 aug
  21°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  4 aug
  21°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Arvid prisad av Dehléns minnesfond

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arvid Blomqvist Lilja från Tunaholmsskolan blev årets stipendiat.
Foto: Alf Ehn
Arvid Blomqvist Lilja från Tunaholmsskolan fick årets stipendium från Hanna Dehléns Minnesfond 2020.

Stipendiesumman är på 7 000 kronor. Utdelningen blev speciell då eleverna, med hänsyn till coronapandemin, satt i sina klassrum på Tunaholmsskolan och följde skolavslutningen via en intern länk. Arvid Blomqvist Lilja blev årets stipendiat.

Motiveringen: "Arvid är en glad och omtänksam person som har lätt att lära. Han tar stort ansvar både för sig själv och andra i grupp, visar dessutom på ett stort engagemang. Arvid är mycket musikalisk och har lätt att ta ut melodier, främst på piano. Piano är hans första instrument men han behärskar även el-gitarr och bas."

Hanna Dehléns Minnesfond ger ett årligt stipendium till "elev med särskild begåvning inom ämnet musik" till högstadieelever inom Mariestads Kommun. Priset har delats ut sedan 2014. Samtliga högstadieskolor i Mariestad har haft elever som mottagit stipendiet.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.