Jobb väntar för nöjda vårdstudenter

Nyheter
PUBLICERAD:
Uppe från vänster: Felicia Rosenlund, Thelma Persson, Isabelle Persson, Molly Femrin, Sofie Knutsson.
Foto: Charlotte Ferneman
Kompisarna Sofie Knutsson, Thelma Persson, Molly Femrin, Isabelle Persson och Felicia Rosenlund sprang på fredagsförmiddagen ut från Vadsbogymnasiet efter tre år på Vårdprogrammet.
– Jag har aldrig mått bättre! säger Molly Femrin.

Efter en vecka med klassfest, volleybollturnering, brännboll, femkamp och uppladdning var det på fredagsförmiddagen äntligen dags att lämna gymnasieskolan en sista gång. Eleverna på vårdprogrammet sprang ut och dansade loss ordentligt innan de sprang vidare till väntande familjemedlemmar och skyltar.

– Det känns suveränt! Det är ju speciellt med tanke på omständigheterna, men vi har gjort det bästa av det. Först tänkte jag att det skulle bli lite stelt med utspringet, men vi släppte loss totales, säger Molly Femrin.

Vännerna instämmer:

– Jag har haft fruktansvärt kul ändå. Det blir vad man gör det till. Och vi har ju inget att jämföra med, säger Sofie.

– Det har varit jättekul! Jag är ändå nöjd att vi fick någonting, säger Thelma.

I höst ska kompisarna jobba inom vård och omsorg. De är inte oroliga för att arbeta nära pandemin, utan konstaterar att arbetet är ungefär detsamma, men med fler rutiner.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.