Nu får Marléne äntligen ha på sig prästskjortan

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Mariestadsbon Marléne Niggol Carlsson är nu prästvigd. Här syns hon med sina engelska mastiffer Churchill och Hector.
Foto: Birthe Wetter
I söndags var det en högtidsdag. Mariestadsbon Marléne Niggol Carlsson var en av sju som vigdes till präst respektive diakon i Skara stift. Dagen efter påbörjar hon sitt år i Amnehärad-Lyrestads pastorat.

– Det var väldigt speciellt. Jag är så otrolig tacksam och väldigt sugen på att börja jobba, säger hon.

Söndagens vigningsmässa i Skara domkyrka kunde följas digitalt. På grund av coronapandemin fick endast ett fåtal inbjudna vara på plats. Mariestadsbon Marléne Niggol Carlsson hade med sig maken och styvsonen. Dessutom var Eva Posth vigningsassistent.

– Hon har stöttat mig i alla år och det kändes väldigt fint att ha med henne, säger Marléne.

Självaste vigningsgudstjänsten hade föregåtts av en formell examen i fredags.

– Jag vill verkligen det här. Det kändes jättestark i domkyrkan i går, sa den nyvigde prästen på måndagen.

Börja jobba direkt

På söndagskvällen hade hon ett litet firande utomhus med sina närmaste. Många har även lämnat blombuketter och gått förbi för att gratulera.

– När alla hade åkt hade jag på mig prästskjortan så länge jag kunde. Men det gick inte att sova med den, istället la jag den på nattduksbordet så att det var det första jag såg när jag vaknade. Allting känns fortfarande lite overkligt, säger Marléne Niggol Carlsson.

På måndagseftermiddagen börjar jobbet i Lyrestad. Marléne är en av fem nyvigda präster i stiftet och kommer det närmast året att tjänstgöra i Amnehärad-Lyrestads pastorat.

Peter Sader, Carina Eriksson, Tommy Vallenros, biskop Åke Bonnier, Erik Horner, Annelie Lidén, Gunnar Friberg och Marléne Niggol Carlsson vid söndagens vigningsmässa i Skara domkyrka.
Foto: Carla Karlsson

Vidare prästvigdes även Gunnar Friberg som kommer att tjänstgöra i Karlsborgs pastorat, Erik Horner som närmast ska till Norra Billings pastorat, Peter Sader som ska tjänstgöra i Trollhättans pastorat och Tommy Vallenros som ska till Herrljunga pastorat.

Under söndagen vigdes även Carina Eriksson och Annelie Lidén till diakoner, de två ska närmast tjänstgöra i Borås respektive Essunga pastorat.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.