• idag
  9 aug
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Förändrar stadsbilden

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Charlotte Ferneman
Läste i fredagstidningen 12/6 -20 att Metsä Tissue planerar att bygga en 40 meter hög lagerbyggnad här i Mariestad. Lagerbyggnaden kommer att vara mycket synlig i landskapsrummet och konkurrera med Domkyrkan på stadsbilden av den här staden.

Den riksintressanta Domkyrkan har varit en ståtlig symbol för Mariestad över hundra år (tornspiran tillkom 1905, står det i tidningen) och det är just kyrkan och den gamla bebyggelsen som utgör den vackra silhuett för den här staden, medan en lagerbyggnad knappast kan vara en turistattraktion. Sådana baracker ska man inte bygga mitt i stan. Toalettpapper är ju också viktigt, vi behöver det när vi går på toaletten, men en skylt för sådant mjukpapper behöver inte stå i centrum som " Next huse" till kyrkan.

Metsä Tissues bygge riskerar förstöra stadsbilden av Mariestad. Det är ju hemskt! Är det ingen som kan stoppa detta? Folk borde reagera. Jag förmodar att Mariestadsborna vill ha anblicken av sin stad oförändrad.

Jag vill hälsa: Bygg lagerbaracken någon annanstans, Tack.

Maria Mattson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.