Krisstipendium till Kristin och Elisa

Publicerad:
Elisa Lindström samt Kristin Svensson har fått krisstipendium från Konstnärsnämnden för intäksbortfall. Foto: Per engelbrektsson

Mariestadsborna och musikerna Kristin Svensson och Elisa Lindström är de två kulturarbetare i vårt område som har fått varsitt krisstipendium från Konstnärsnämnden. De fick 30 000 kronor respektive 50 000 kronor i stipendium till följd av intäktsbortfall.

Regeringen avsätter totalt 500 miljoner i krisstöd till kulturverksamheter, enskilda konstnärer och författare som kompensation för intäktsbortfall med anledning av coronakrisen. Konstnärsnämnden fick i uppdrag av regeringen att fördela 70 miljoner kronor till konstnärer i form av krisstipendier inom bild och form, musik, teater, dans, cirkus och film.

Artikeltaggar

CoronavirusetElisa LindströmKristin SvenssonMariestadMusikStipendier

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare