• idag
  5 juli
  15°
  • Vind
   10 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 juli
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.1 mm
 • tisdag
  7 juli
  16°
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Isabel och Klara är pristagare

Nyheter
PUBLICERAD:
Bengtsdotterstipendiet som vill uppmuntra unga skrivare går i år till Isabel von Krusenstierna och Klara Cupan.

Stipendium á 3 000 kronor för skrivare 16-20 år tilldelas "Utbyggd - tankar utifrån fysisk otillgänglighet" av Isabel von Krusenstierna. Linas motivering:

"Författaren beskriver den allmänmänskliga känslan av utanförskap på ett precist och drabbande sätt. Språket är både moget och lekfullt och de träffande beskrivningarna av dofter och associationer känns nya och välbekanta på samma gång. Skribenten har verkligen förmågan att nå sin läsare på djupet."

Isabel von Krusenstierna får Bengtsdotterstipendiet.
Foto: Michael Gustafsson

Stipendium á 2 000 kronor för skrivare 13-15 år tilldelas En plats att sova på av Klara Cupan. Linas motivering:

"Med ett tema som känns rykande aktuellt förmedlar författaren en känsla av hopp och framtidstro mitt i det fruktansvärda. Språket är vackert och miljön är så väl beskriven att man som läsare känner att man är på plats på ett av hustaken och tittar ner på förödelsen tillsammans med huvudkaraktären. Den här novellen har verkligen något alldeles extra."

Klara Cupan, en av pristagarna när vinnare av Bengtsdotterstipendiet utsågs.
Foto: Owe E Hermansson

Lunch med Lina

MT gratulerar pristagarna och ber att få återkomma i ämnet samband med att författare Lina Bengtsdotter och kulturutvecklare Jane Ahnland Rosenlind, Gullspångs kommun delar ut priset. Detta sker, i dessa coronatider, vid en lunch dit pristagarna, Klara Cupan och Isabel von Krusenstierna, är inbjuda den 9 juli.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.