Badvänligt på kommunala stränderna

Nyheter
PUBLICERAD:
Snapen och övriga badplatser som provtas har visat bra resultat i år.
Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv
Badvattnet vid de största stränderna i Mariestads kommun har visat god kvalité vid årets första provtagningar.

Under badsäsongen provtas vattnet vid sju badplatser i Mariestad, med två veckors intervall. Hittills i år har två kontroller gjorts och vattnet har varit utan anmärkningar vid alla tester. De senaste resultaten redovisades under förra veckan.

Av Mariestads kommunala badplatser görs provtagning vid Askevik, Ekudden, Sandviken, Sjötorps gästhamn, Snapen, Hattarevik och Sandvik. Resultaten går att se på havochvatten.se.

LSS städar

LSS-verksamheten och Arbetsmarknadsenheten ansvarar för att städa stränderna. I år får de hjälp av kommunvärdarna och vid större insatser kan även parkpersonalen tillkallas.

– Vi försöker ligga steget före, men allt är väldigt väderberoende. För ett par helger sedan, när det var mycket folk i rörelse, var det väldigt mycket att göra, säger Linus Engqvist, arbetsledare på parkavdelningen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.