Hoppa till huvudinnehållet

Läst: Baka med choklad

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Baka med choklad

Fredrik Nylén

Semic

Alla kvinnor bör ha den lilla svarta i sin garderob, lika så bör alla chokladälskare ha Nyléns nyaste kreation i kökets bokhylla. Klasiska kladdkakan är det första receptet och tack vare tipsen vet jag nu vilka fel jag framöver ska undvika för att få den sådär kladdig som de flesta vill ha den. Boken bjuder på för mig nya sätt att använda choklad i bakning, vad sägs om chokladbiscotti, chokladhavreflarn med passionskräm och hallongrottor med choklad?

Flera av recepten är märkta med "No bake" och eller "Glutenfri". Extra glad blev jag över de fyra sista kreationerna under kategorin "Återbruk". Fattiga riddare av överblivna muffins, vem kan säga nej nu?

Artikeltaggar

ÅterbrukBakningLitteraturMat och dryck