Varning för falska samtal

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Nu är bedragarna i farten igen och som vanligt är de inriktade på äldre personer.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Sparbanken Skaraborg varnar för att bedragare är i farten.

Det var Radio Skaraborg först med att berätta om. Ett flertal anmälningar har kommit in om att äldre har blivit uppmanade att föra över pengar från sina konton.

Framför allt har bedragare varit aktiva och ringt personer i Skara. Bedragare ringer och påstår att de är från banken eller myndigheter. De vill komma åt koder från bankdosan eller att någon loggar in med Mobilt BankID.

På Sparbanken Skaraborgs hemsidan kan man läsa följande: Om du får den här typen av samtal: Lägg genast på. Har du lämnat ut koder, kort- eller kontouppgifter? Kontakta banken på telefon eller besök ett bankkontor.