• idag
  9 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Antalet inlagda patienter med covid-19 fortsätter minska

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Antalet inneliggande patienter med covid 19 minskar på Skaraborgs sjukhus .
Foto: Roland Svensson
Antalet patienter som vårdas för covid-19 på sjukhusen i länet sjunker. Enligt rapporten från Västra Götalandsregionen tisdagen 14 juli är antalet inneliggande patienter 98 personer varav 18 vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA). Antalet patienter på Skas är åtta personer.

På Skaraborgs sjukhus 14 juli är antalet inneliggande patienter med positiv covid-19 fortfarande samma antal som under gårdagen, åtta personer varav två vårdas på intensivvårdsavdelning. En minskning jämfört med fredagens antal patienter som då var tolv personer.

Den 14 juli kl. 10:00 fanns det totalt 98 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 18 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

Betydligt färre än i början av maj då antalet patienter i regionen nådde sin hittills högsta siffra. 4 maj var antalet inlagda personer 375 varav 97 på IVA.

Cirka en månad senare 2 juni nådde Skaraborgs sjukhus sin peak vad gäller antalet inneliggande patienter med 42 personer. Dagens antal inneliggande patienter,åtta personer, är nu på samma nivå man senast hade i början av april.

Fram till och med den 10 juli fanns totalt 16 650 personer som testats positiva för covid-19 i Västra Götaland.

Dagens statistik för 14 juli som publicerades klockan 10,00 av Västra Götalandsregionen visar på en fortsatt nedgång av inneliggande patienter med covid-19.

NU-sjukvården: Elva personer, inga på IVA. Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 63 personer varav 14 på IVA. Sjukhusen i Väster: fem personer varav en på IVA. Skaraborgs sjukhus: åtta personer varav två på IVA samt Södra Älvsborgs sjukhus: 11 personer varav en på IVA

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.