• idag
  9 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Extremt kostsam broreparation för bönderna

Insändare
PUBLICERAD:
En del av bron över Noret som ska stängas under två månader för underhåll.
Foto: Owe E Hermansson
Trafik

Trafikverkets förslag att stänga av bron över Noret i Skagersvik i två månader från den 17 augusti betyder en omväg på hela tre mil på den smala Delebäcksvägen svårframkomlig och riskutsatt med transporter för jordbruk i skördetid. Detta beslut måste ändras nu!

Avstängningen kommer att innebära fördyrade frakter och kraftigt försämrade möjligheter att bedriva jordbruk i bråd skördetid där lägesanpassningen är extremt avgörande för verksamhetens framgång. Ett oerhört kännbart avbrott mitt i högsäsongen. Trafikverket säger att de ”hoppas att lantbrukarna kan planera och ställa ut maskiner på båda sidorna av bron i två månader”. Detta visar vilken svag förståelse det finns för jordbruksföretags förutsättningar.

Trafikverket måste nu omgående finna en lämpligare tidpunkt för arbetet i förhållande till näringslivets behov. Asfaltera och gjuta går att göra i åtta grader. Att därför flytta fram reparationen av bron i sex veckor skulle förändra på ett mycket positivt betydande sätt för jordbruket.

Bo Hagström, ordförande LRF Gullspång

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.