• idag
  8 aug
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  9 aug
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vill glädja andra med egen "coronalåt"

Musik
PUBLICERAD:
Rock'n'Joy vill bidra till att göra hemmalivet roligare.
Foto: Tuana
Skaraborgscoverbandet Rock'n'Joy har släppt en egenskriven "coronalåt".
Bandet hoppas att låten kan sprida glädje.
– Vi ville ha roligt och samtidigt glädja andra, säger Carin Söder en av sångerskorna i bandet.

Rock'n'Joy är till vardags ett coverband bestående av medlemmar som bor i Skara, Lidköping, Falköping, Götene och Björsäter. Bandet spelar sina covers på olika event såsom bröllopsfester och födelsedagskalas. De brukar också spela på krogar och festivaler.

I dessa coronatider har bandet fått hitta andra vägar för att hålla igång och framföra musik på.

– Vi hade ganska mycket roligt inbokat nu i vår sedan kom corona och allt blev inställt. Vi tyckte att det blev ganska tråkigt när allt det roliga bara försvann, säger Björsätersbon Carin Söder och fortsätter:

– En dag kom vår keyboardist Göran Bäckman och sa att han hade skrivit en låt. Vi tyckte att den var jättebra och rolig så vi spelade in den. Göran skrev låten på skämt, men jag tycker den är bra på riktigt. Det är en sådan låt som fastnar i huvudet hela dagen.

Roligare hemmaliv

"Stay Home" är titeln på det nyskrivna alstret.

– Vi tänkte på att det är så himla många som sitter hemma och har fått roliga saker inställda, då ville vi bidra till att göra hemmalivet lite roligare för dem, säger Carin.

Coverbandet tyckte det var kul att få spela in en egenskriven låt.

– Vi spelar alltid andras låtar annars. Alla i bandet har spelat i andra sammanhang, men detta var något nytt för oss tillsammans som band. Det är en kul erfarenhet och det är ganska härligt att få löjla sig ihop med andra när man fyllt 42 år.

Bild från musikvideon. Bandet består av medlemmarna (övre raden fr. v) Jörgen Ahr, Mårten Sjöstedt, Göran Bäckman, (undre raden fr. v) Carin Söder, Jonas Claesson och Anneli Thorsell.
Foto: Rock'n'Joy

Bandet har även gjort en musikvideo till låten.

– Jörgen Ahr som spelar bas i bandet är duktig på att fota och filma. Han fick gå i fören för att fixa musikvideon.

För att kunna spela in videon behövde Rock'n' Joy ta hjälp utifrån.

– Till exempel fick vi assistans med att dra in massa skyltdockor i Jörgens och Annelis lägenhet där vi spelade in delar av videon. Vi behövde även några som kunde spela brudpar. Alla som vi har frågat om hjälp har ställt upp och tyckt det var kul. Det är så roligt när folk är på när man hittar på någonting, säger Carin.

Hur har tiden varit för er som coverband under den här perioden?

– Det har varit en jättespeciell tid för oss. Jämför med många andra har vi haft det jättebra. Men vi hade sett en vår och sommar framför oss som vi knappt skulle hinna med och sedan blev det ingenting. Det var snopet, men i och med låten har vi haft jättekul.

Projektet med den "Stay Home" har tillfört mycket energi till bandet som hoppas på att få några spelningar under sommaren.

– Vi får se vad som händer. Det här var nog inte det sista projektet vi gjorde utan det har gett lite mersmak. Vi kommer repa lite i sommar, sedan hoppas vi att saker snart ordnar upp sig så att vi får åka ut och spela på riktigt. Det är det som är det allra roligaste, säger Carin.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.