Hoppa till huvudinnehållet

Framgång för nytt dubbelpar

Publicerad:
Tyske Felix Triguart och Mariestads Arvid Hagegärd fick med sig priser från Trollhättan.
Tyske Felix Triguart och Mariestads Arvid Hagegärd fick med sig priser från Trollhättan. Foto: PRIVAT

Arvid Hagegärd och Felix Treguart fick med sig inte mindre än fyra pallplatser från tävlingen Trollserven i Trollhättan.

Arvid Hagejärd, som spelar för Mariestads TK och den tyske gästspelaren Felix Triquart tog sig upp till pallen i klasserna PS 14, PD 14 och PS 16.

Felix startade med match i PS 14 mot Hugo Sjöstrand, Lerums TK, där han vann med siffrorna 6–2, 6–3. Nästa match var mot Gunnar Lööf Wettervik, Lidköpings TK, där siffrorna blev 2–0 i set.

I semifinal stod Kelvin Walltin, Vänersborgs TK, för motståndet. Felix vann med 6–4, 6–4. I finalen stod Lukas Jonsson, Påvelunds TBK, på andra sidan nät. Efter en välspelad final föll till slut Felix med siffrorna 1–6, 4–6.

Arvid deltog också i PS 14, där han tog sig fram till semifinal. Där det tog det stopp mot den blivande klassvinnaren med 3–6, 0–6.

Arvid och Felix spelade även dubbel tillsammans i P14. De tog sig till final och väl där var det Kelvin Walltin, Vänerborgs TK och Hjalmar Petrov, Kils TK, som stod för motståndet. Det blev en jämn match där Arvid och Felix spelade riktigt bra och vann med 6–3, 7–5.

För Arvids del fortsatte tävlingen med 16-årsklassen. I första matchen besegrade Arvid, Påvelunds TBK-spelaren Ola Palmertz, med 6–4, 6–1. Nästa match var mot Lucas Fäldt, GLTK, där siffrorna skrevs till 6–4, 6–3 till Arvid.

I semifinal väntade hemmaspelaren, Arvid Harling. Det blev en mycket jämn match, som svängde flera gånger, men till slut föll Mariestads Arvid med minsta möjliga marginal och siffrorna blev 5–7, 6–7.

Artikeltaggar

Mariestads TKTennis

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.