Elbåten klarade hela Göta kanal

Nyheter
PUBLICERAD:
Elbåten som i början av förra veckan la till i Hajstorp har nu tagit sig genom hela Göta kanal, ut till Östersjön.
Foto: Malin Bring/Arkiv
När Arne Lindström och övriga besättningen på elbåten Strana lämnade Sjötorp den 19 juli var förhoppningen att färdas hela kanalen utan att behöva ladda batterierna. Efter drygt en vecka var målet uppnått.

Förra veckan uppmärksammade MT elbåten från Strana Orust e-Boats, vars besättning tog paus i Hajstorp på sin väg genom kanalen. Resan startade i Sjötorp och efter drygt en vecka nådde de utloppet i Östersjön. Totalt färdades de 19 mil.

– Bränslekostnaden blir inte mer än 25 kronor för hela kanalresan, sa Arne Lindström när MT träffade honom i Hajstorp.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.