Hoppa till huvudinnehållet

Mariestads VSK tog historisk seger

Publicerad:
Ida Björk och Mariestad VSK säkrade i helgen segern i västsvenska serien. I laget ingår även Emmy Björk, Marcus André, Micael Björk, Mikael Claesson, Mikael Ljungström, Nils Bolin, Carl Gustafsson och Oscar Gustafsson
Ida Björk och Mariestad VSK säkrade i helgen segern i västsvenska serien. I laget ingår även Emmy Björk, Marcus André, Micael Björk, Mikael Claesson, Mikael Ljungström, Nils Bolin, Carl Gustafsson och Oscar Gustafsson Foto: Peter Gustafsson

Mariestads vattenskidklubb är vinnare av västsvenska serien 2020.

Trots att en deltävling återstår säkrade Mariestadsklubbben seriesegern redan under söndagens tävling i Varberg.

– Det är första gången någonsin Mariestad vinner, så det är jätteroligt, säger lagledaren Micael Björk.

Göteborgs VSK har under de senaste åren prenumererat på segrar i den västsvenska serien i vattenskidor. I år var göteborgarna däremot chanslösa.

För när den femte av sex deltävlingar kördes i Varberg under söndagen stod Mariestads VSK på nytt för en stark insats och säkrade seriesegern.

– Vi har kommit tvåa något år tidigare, men aldrig vunnit. Det här är ett bevis på att vi har lyckats med våra rekryteringar av yngre åkare, säger Micael Björk.

På grund av covid-19 delas inga prispengar ut till segrarna i år till skillnad från föregående upplagor.

– I år var det bara ära på spel, men för mig personligen är den här vinsten oerhört stor. Jag brinner för vattenskidor i ungdomsled och något jag har ägnat många år av mitt liv till att utveckla, säger Björk.

Hur reagerade ni när nu insåg att ni vunnit?

– Alla tyckte såklart att det var fantastiskt roligt och var stolta. När många av våra åkare gjorde sina första tävlingar i fjol bestämde vi oss för att göra en satsning för att vinna i år och det gick hela vägen.

Micael Björk är stolt över sitt lags prestationer under säsongen.
Micael Björk är stolt över sitt lags prestationer under säsongen. Foto: Peter Gustafsson

Individuella medaljer

Trots det något bistra väderförhållandet i Varberg lyckades flera MVSK:are slå personliga rekord.

– Carl Gustafsson, Oscar Gustafsson och Emmy Björk slog alla tre sina personbästan i trick. I slalom var det ingen åkare som lyckades något vidare då det både regnade och blåste, säger Björk.

Den sjunde och sista deltävlingen av västsvenska serien körs på onsdag i Alingsås, men även om lagtävlingen är avgjord finns det individuella pallplatser att slåss om.

– Både Oscar Gustafsson och Nils Bolin har chans att vinna individuella förstapris. Ida Björk har möjligheten att vinna i trick i sin åldersklass och jag själv har säkrat segern i trick för herrar +35, säger Micael Björk och meddelar att det är ett glatt gäng som åker dit.

– Den stora frågan nu är vart vi ska ställa segerpokalen, men samtidigt är alla tävlingsinriktade och vill säkra bra individuella placeringar.

Artikeltaggar

Mariestads VSKVattenskidor

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.