Hovabo kan bli Kommunals förbundssekreterare

Nyheter
PUBLICERAD:
Jenni Strand, före detta Moverare, har föreslagits till posten som förbundssekreterare för Kommunal.
Foto: Owe E Hermansson
Jenni Strand, boende i Hova, kan bli ny förbundssekreterare för Kommunal. Valberedningen föreslår henne inför valet som sker den 3 september.

Kommunals valberedning vill att Jenni Strand (före detta Moverare) blir ny förbundssekreterare. Strand, som bor i Hova, är undersköterska och har jobbat fackligt sedan år 2006.

I dag är hon avdelningsordförande för Kommunal Vänerväst i Skaraborgs och Älvsborgs län samt sitter i förbundsstyrelsen.

– Hon vet vad det innebär att vara förbundssekreterare. Jenni Strand har även suttit med i stadgekommittén och där gjort ett arbete som ingår i förbundssekreterarens uppgifter, säger valberedningens ordförande Sladjana Gustafsson till Kommunalarbetaren.

Jenni Strand vill att engagemanget i Kommunal ska vara lätt, roligt och viktigt.

– Organisationsutveckling har alltid känts viktigt för mig. Det är nödvändigt att vi bygger ut och stärker det fackliga arbetet på arbetsplatserna och vinner fackliga segrar där, säger hon till Kommunalarbetaren.

Förutom valberedningens förslag finns ytterligare kandidater till posten som förbundssekreterare. Valet görs vid förbundsmötet den 3 september.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.