Hoppa till huvudinnehållet

Fängelse för Törebodabo

Publicerad:
En pensionär blev bestulen på sin plånbok som låg hemma i lägenheten. Nu döms en Törebodabo för flera stölder.
En pensionär blev bestulen på sin plånbok som låg hemma i lägenheten. Nu döms en Törebodabo för flera stölder. Foto: Henrik Montgomery/TT

Tingsrätten dömde en 52-årig Törebodabo till ett års fängelse för två fall av grov stöld och en stöld.

Han överklagade till Göta hovrätt som nu fastställt domen.

52-åringen, som förnekat samtliga brott han åtalats för, ska enligt hovrättens beslut vara fortsatt häktad tills domen vunnit laga kraft.

Han har befunnits skyldig till en plånboksstöld hos ett äldre par på Östra Skolgatan i Mariestad. Mannen och hans fru var hemma och satt på altanen medan dörren var olåst. Plånboken förvarades helt öppet på en byrå cirka tre-fyra meter in i lägenheten.

Barfota

En granne såg 52-åringen som stod barfota inne i det äldre parets lägenhet. Mannen tog några bilder på 52-åringen med mobiltelefonen, vilket har övertygat både tingsrätten och hovrätten.

Polisen fann sedan 52-åringen med plånboken som låg i en pizzakartong. 52-åringen har hävdat att han hittade plånboken vid ett cykelställ utanför Intersport på Nygatan. Han tänkte lämna in plånboken på kiosken (gamla Pressbyrån) men fick se att kiosken var stängd. Den buss som han skulle ta gick om fem-tio minuter och i stället tänkte han lämna in plånboken på Pressbyrån i Töreboda.

Kontantstöld

52-åringen döms också för en stöld av 2 000 kronor i kontanter från växelkassan på restaurang Sand. Förloppet filmades med två övervakningskameror.

Törebodabon fälls också för en stöld i Moholm där han stal en nyckelknippa som låg i en bostad och ett par skor värda 950 kronor. Även där var han iakttagen och utpekad.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDomarGrov stöldStölder

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.