Tomas Mitells Chicago utslaget

Ishockey
PUBLICERAD:
Vegas Golden Knights Mark Stone (61) firar ett mål bakom Chicago Blackhawks Corey Crawford.
Foto: JASON FRANSON
Tomas Mitells Chicago Blackhawks är utslaget ur NHL-slutspelet.

På onsdagsmorgonen svensk tid tvingades den Mariestadsbördige assisterande tränaren i Chicago konstatera att Vegas tog sin fjärde seger i åttondelsfinalen. Därmed slutade matchserien 4–1.

Chicago ledde med 2–0 och 3–2, men Alex Martinez kvitterade. Vegas Alex Tuch avgjorde sedan matchen med sitt 4–3-mål tidigt i tredje perioden och sköt Golden Knights vidare till Stanley Cup-kvartsfinal, som första lag.

Det är ännu oklart vilken motståndare Vegas får härnäst. Anledningen är att lagen seedas om efter att samtliga lag avancerat från åttondelsfinalen i det specialutformade NHL-slutspelet i coronapandemin.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.