Kassaskåp dumpades i kanalen

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kassaskåpet fiskades upp i Riksberg.
Foto: Henrik Stöök, Göta kanalbolaget
Det har hittats ett kassaskåp i Göta kanal som kommer från ett bostadsinbrott i Stöpen. Det upptäcktes i samband med ett driftstopp i Riksberg under onsdagen.

Det var Radio Skaraborg först med att rapportera om.

Det visade sig att kassaskåpet fastnat vid en av vattenluckorna på botten. I skåpet fanns dokumentet som ledde till en person i Stöpen. Husägaren hade varit bortrest och var ovetande om inbrottet i hans bostad. Inbrottet skedde troligtvis natten till onsdagen.

– Slussportarna gick inte att stänga vid slussningen och våra kanaltekniker hittade då ett mindre kassaskåp på botten vid tröskeln i slusskammaren, berättar Magnus Hollwin, marknads-och kommunikationschef på kanalbolaget.

– Efter att vår personal dykt ner och fäst en bärrem runt skåpet kunde det bärgas ur slussen. Skåpet var uppbrutet och var anmält stulet av en privatperson i Skövdetrakten.

Stornapp i kanalen...

– Polisen var och hämtade upp skåpet i Sjötorp igår eftermiddag och det är nu återlämnat till ägaren. Så vitt jag vet så innehöll det inga pengar utan mer olika dokument och liknande, säger Magnus Hollwin.

– Bara för ett par veckor sedan plockades ett större kassaskåp, stulet i Kumla, upp mellan sluss 4-5:an och 6:an. Även detta skåp var tömt på sitt innehåll, fortsätter han.

Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen som kan ha sett något i samband med att skåpet dumpades.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.