Hoppa till huvudinnehållet

Långbollar lurade Jula på poäng

Publicerad:
Norra Fågelås andra mål på väg att landa i Julaburen. De blå kunde bara maktlöst se på. Foto: Johan Eklöf

Långa bollar beseglade Julas öde hemma mot Norra Fågelås. Jula förlorade måndagskvällens möte i damfyran med 1–2. Två genomskärare föranledde målen som sänkte de blåklädda.

– Vi måste förhindra att motståndarna får adress på sina lyror, sa Julas tränare Jonas Björk.

Ullervadslaget har hittills under säsongen varit svagt i första halvlek. Måndagens match var inget undantag. Framför allt var gästande Norra Fågelås effektiva i sina kontringar när hemmaspelarna kom fel i position.

– De fick slå långa bollar utan press och vi kom inte alls rätt i försvaret. Även om vi var övertaliga i defensiven hade Norra Fågelås alltid en spelare fri, sa Jonas Björk.

Det kändes som en tidsfråga innan gästerna skulle få utdelning på sin enkla, men effektiva spelstrategi. I den 22 minuten var det dags.

Angelica Andersson löpte sig ren och med flera meter till närmaste Julaförsvarare hade Andersson gott om tid att rulla bollen i mål.

Hilda Ljungkvist låg bakom flera målmöjligheter.
Hilda Ljungkvist låg bakom flera målmöjligheter. Foto: Johan Eklöf

Nickade in tvåan

Norra Fågelås omställningar fortsatte att skapa rejäla problem för hemmalaget. Några minuter före paus fick Angelica Andersson ett nytt friläge som denna gång räddades till hörna. På hörnan nickade Jessica Persson in gästernas andra mål trots att hon var omgiven av flera blåklädda spelare.

– Vi släppte till många onödiga chanser i första halvlek och genom att släppa in två bollar satte vi oss i en svår situation, sa Julatränaren.

Norra Fågelås pausledning var i allra högsta grad rättvis.

Tea Wallins Jula hade gott om kvitteringschanser.
Tea Wallins Jula hade gott om kvitteringschanser. Foto: Johan Eklöf

Jakt på kvittering

Men sedan blev det ombytta roller. Jula tajtade till laget och lät inte gästerna slå sina långbollar. Då hade inte heller Norra Fågelås något mer vapen i sin arsenal. Hemmalaget reducerade genom Emelie Wallin i den 49 minuten. Resten av tiden blev en resultatlös jakt på kvittering.

– Egentligen var det otroligt att vi inte vann. Bland annat hade vi tre fina skott på mål och flera lägen som borde medfört en utjämning, sa Jonas Björk, vars lag nu har två raka förluster.

– Vi har ytterligare två matcher i veckan. Vi kommer vända trenden direkt.

Mål, Jula BK: Emelie Wallin.

Artikeltaggar

FotbollJonas BjörkJula BKUllervads IP

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.