Skulpturen är på plats

Nyheter
PUBLICERAD:
Jonas Liveröds skulptur "Mariestadstotem"är nu på plats i Mariestad.
Foto: Charlotte Ferneman
Vid lunchtid på onsdagen lyftes Jonas Liveröds skulptur "Mariestadstotem" på plats vid brofästet i hamnen.

– Totem kan stå för en familj eller en klan, i det här fallet symboliserar den en beskyddare av en stad, säger konstnären som jobbat med verket i en och en halv månad

Skulpturen, som ska invigas den 5 september, är omkring fyra meter lång och av trä. Mariestadstjejen Alina Kheti är den enda som är avbildad i faktisk storlek. Konstnären Jonas och hans assistenter Oktawian och Ellen är också en del av det offentliga konstverket. Bjällrorna som Jonas satte fast vid installation är hans överraskning som ska sprida lite pling i Mariestads hamn.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.