SM-förare på publikfri Oxjakt

Enduro
PUBLICERAD:
Törebodas Jan-Olof Wallskog ställer upp i seniorklassen.
Foto: Johan Eklöf
När Mariestads enduroklubb till helgen kör sin traditionella endurotävling Oxjakten är det med ett mycket meriterat startfält.
– På grund av att SM-tävlingen i Enköping blivit inställt kommer det en rad etablerade SM-förare, berättar Claes Pettersson från arrangörsklubben.

JSM1-ledaren Marcus Adrielsson från Tibro MK, tvåan i både JSM2 Oskar Ljungström, Falköpings MK, och i SM1 Anton Sandstedt, Tibro MK, är några av namnen som kommer till start.

– En annan sak som också är väldigt roligt är att vi har något av svenskt deltagarrekord i damklassen med hela 16 tjejer till start.

Banan består av tre specialprov per varv av varierande karaktär, där seniorer och juniorerna ska köra hela fem varv. Motionsklasserna, dam och ungdom kör tre varv.

– Jag är övertygad om att banan är utmanande för alla, och efter 15 prov så känns det nog i hela kroppen även för de mest etablerade

Från hemmaklubben finns det med tre förare. Alfred Gustavsson i ungdom, pappa Anton i motion 40-49 samt Roger Karlsson motion över 50. Ludvig Pettersson som också har Bångabanan som hemmabana, men tävlandes för FMCK Skövde, finns också med i juniorklassen.

Även Töreboda MK har deltagare i tävlingen.

– Under rådande pandemi och med de restriktioner som finns från Svemo så kommer det inte att tillåtas någon publik på tävlingen, avslutar Claes.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.