Hoppa till huvudinnehållet

Ja till höjd avfallstaxa

Publicerad:

Gullspångs kommun har godkänt förslaget till höjda avgifter för bland annat sophämtning.

Till följd av Avfallshantering Östra Skaraborgs (AÖS) stora underskott de senaste sju åren har höjda avgifter inför år 2021 föreslagits. Den nya prislistan måste dock godkännas av alla nio medlemskommuner för att gå igenom.

Ett enigt kommunfullmäktige i Gullspång har röstat ja till den nya avfallstaxan. Förslaget innebär en höjning med cirka 100 kronor per år för ett hushåll som sorterar matavfall och har 190-literstunnor, vilket är den vanligaste storleken. Det innebär en höjning på 5 procent, från 1 810 kronor till 1 905 kronor.

För hushåll som inte sorterar matavfall blir höjningen 145 kronor per år, från 2 330 kronor till 2 475 kronor.

Årsavgiften för flerbostadshus samt avgifter för tömning av avlopp och latrinhämtning höjs också.

Om avgifterna godkänns av övriga medlemskommuner träder förändringen i kraft den 1 januari 2021.

Grund- och hämtningsavgifterna för avfallshantering höjs i januari nästa år, om övriga medlemskommuner i AÖS röstar likadant som Gullspång.
Grund- och hämtningsavgifterna för avfallshantering höjs i januari nästa år, om övriga medlemskommuner i AÖS röstar likadant som Gullspång. Foto: Conny Hultgren

Artikeltaggar

Avfall och återvinning SkaraborgGullspångs kommunKommunfullmäktigePolitik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.