Skramlar utan gala

Nyheter
PUBLICERAD:
Gullspångs kommun har samlat in mest pengar per invånare till Världens barn de senaste åren. I år gör pandemin att det inte blir varken gala eller modevisning, trots det hoppas arrangörerna på lika stor givmildhet.

Den 2 oktober är det dags för Världens barngalan i SVT. Radiohjälpens insamling pågår året runt, men med extra stort fokus under ett par veckor i september och oktober.

De senaste åren har Gullspångs kommun lyckats samla in ungefär 20 kronor per invånare, vilket har placerat dem i Skaraborgs-toppen. Av de drygt 105 000 kronorna som skramlades ihop i kommunen förra året kom ungefär en femtedel från den gala och modevisning som arrangerades. I år sätter pandemin stopp för liknande evenemang.

– Målet är att bibehålla resultatet från förra året. Insamlingen är ännu mer aktuellt i år eftersom det är ännu fler barn som far illa i pandemin, säger Anette Brandberg som samordnar insamlingarna i Gullspång och Hova.

Anette Brandberg under förra årets lokala Världens barngala.
Foto: Owe E Hermansson

För att samla in pengar arrangeras det den 22 september promenader med tipsfrågor i Gullspång, Hova och Otterbäcken.

-Vi har ju haft ett väldigt bra resultat, och för att bibehålla det uppmanar vi alla som har friskvårdstimme att ta den och promenera för Världens barn, säger Anette Brandberg.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.