Hoppa till huvudinnehållet

Snart klart för padelspel

Publicerad:
Elisabet Ericsson och Björn Dahlén från Hova IF ser fram emot att få banorna på plats senare i veckan.
Elisabet Ericsson och Björn Dahlén från Hova IF ser fram emot att få banorna på plats senare i veckan. Foto: Jennie Hilli Sjöqvist

I veckan kommer banorna på plats i Hovas nya padelhall. Invigningen blir den 24 oktober.

– Vi har fått många glada tillrop, säger Elisabet Ericsson i Hova IF.

När MT skrev om padelhallen i juni fanns bara byggnadens stomme på plats intill Movallen. Sedan dess har Hova IF:s ideella krafter jobbat hårt och i veckan levererades de två padelbanorna från Spanien.

Racket och bollar är beställda. Nu återstår en del markarbete utomhus samt att färdigställa omklädningsrum, väggar och trappor invändigt.

– Vi tänkte att vi skulle tjuvträna lite i början av nästa vecka när banorna är på plats, säger Elisabet Ericsson.

Förutom de två padelbanorna, omklädningsrum och förrådsutrymmen har hallen en 200 kvadratmeter stor inomhusbalkong, med utsikt över spelplanerna.

– Den här lokalen tillåter väldigt mycket. Vi har fått ganska många förfrågningar från företag som vill ha kundträffar här. Man kan kombinera konferens, mat och padel. Under resans gång har vi förstått att många är intresserade av det. Det går att göra mycket av 200 kvadrat, säger Björn Dahlén i Hova IF.

Balkongytan är cirka 200 kvadratmeter.
Balkongytan är cirka 200 kvadratmeter. Foto: Jennie Hilli Sjöqvist
Hova IF:s färger pryder ingången.
Hova IF:s färger pryder ingången. Foto: Jennie Hilli Sjöqvist

Utöver konferenser kan det bli aktuellt med fritidsverksamhet.

Många nyfikna

Bygget påbörjades i maj och den 24 oktober ska hallen invigas. I vilken form beror på hur corona-restriktionerna ser ut då.

Klubben upplever att intresset för såväl padeltennis som den nya anläggningen är stort.

– En del är lite frågande till vad padel är, men många åker redan både till Töreboda, Mariestad och Lundsbrunn för att spela, säger Elisabet.

Artikeltaggar

Björn DahlénElisabet EricssonHovaHova IFNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.