Hoppa till huvudinnehållet

JSM-brons till Mariestadsskyttar

Publicerad:
Philip Hillqvist och Filippa Lidholm-Järnving knep JSM-brons i lagtävlingen, som sköts på hemmabanan.
Philip Hillqvist och Filippa Lidholm-Järnving knep JSM-brons i lagtävlingen, som sköts på hemmabanan. Foto: PRIVAT

Philip Hillqvist och Filippa Lidholm-Järnving från Mariestads skyttegille knep brons när junior-SM i gevärsskytte arrangerades.

– Det var inte samma nerver som att åka bort och skjuta, berättar 17-årige Philip Hillqvist.

På grund av cornapandemin blev det ingen traditionell SM-skjutning på en enda plats.

Istället var Mariestad en av skjutplatserna med Piteå Skf som administratör för alla resultat som skickades in under SM-helgen.

Mariestads skyttegille höll klubbmästerskap samtidigt som det var SM-skjutning. I flera olika discipliner var det på 300 meter 6.5 liggande skjutning som Philip och Filippa (som är från Lidköping) tog hem medaljen i lagtävlingen.

– Det gick ganska bra för oss, säger Philip.

Philip sköt 193 poäng och Filippa 182, vilket gav 375 tillsammans. I summeringen var det en poäng bättre än fjärdelaget Umeå. Oscar Morfeldt och Alvin Jonasson från Eda Skf vann med 388 och silvret knep Ramselefors Skf med 380.

Individuellt i liggande skjutning blev det en fjärdeplats för Mariestadskillen Hillqvist. Han var en poäng från bronset när finalskjutningen var över och fick 336 poäng. Filippa kom 13:e med 324.

I ställningsskyttet på 300 meter blev det en sjätteplats i lag för Mariestadsparet. På korthållsskyttet blev det inga framskjutna placeringar.

– På 50 meter spelar vinden en större roll. På 300 meter är det inte så känsligt, beskriver Philip Hillqvist upplevelsen.

17-åringen var även med på JSM förra säsongen och kom som bäst sjua. Nu blev det alltså en mer framskjuten placering.

Nu är i stort sett utomhussäsongen slut.

– Nu blir det mer luftgevär och en del stora tävlingar, Swedish cup och SM.

Artikeltaggar

Mariestads skyttegilleSkytte

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.