Hoppa till huvudinnehållet

Blev påhoppad av okänd

Publicerad:
I oktober förra året blev en man påhoppad av en okänd på Hantverkargatan. Det har nu lett fram till åtal mot en Mariestadsbo i 25-årsåldern.
I oktober förra året blev en man påhoppad av en okänd på Hantverkargatan. Det har nu lett fram till åtal mot en Mariestadsbo i 25-årsåldern. Foto: Rickard Reinli

I oktober 2019 inträffade en händelse på Hantverkargatan som lett till åtal mot en Mariestadsbo i 25-årsåldern som misstänks för grov stöld, försök till grov stöld och brott mot knivlagen och andra farliga föremål.

Händelsen inträffade vid 12.30-tiden den 13 oktober på Hantverkargatan och rapporterades i MT som ett rånförsök.

Rånförsök på industriområde

Vid tillfället ska den tilltalade tagit en keps från en målsägande och försökt stjäla en mobiltelefon och jacka av samma person. Men målsägande höll hårt i telefonen och lyckades springa från platsen.

Målsägande beskrev händelsen som att en okänd man har kommit fram till honom att slagit av honom kepsen, samt utdelat ett antal sparkar.

Gärningsmannen ville åt plånboken och offrets jacka, men avbröt rånförsöket och sprang av okänd anledning från platsen.

Knogjärn

När den misstänkte greps av polisen hade han ett knogjärn på sig. Den tilltalade erkänner grov stöld och innehav av knogjärn, men förnekar försök till grov stöld.

Mannen är även åtalad misstänkt för rattfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning efter att ha stoppats av polisen på Leksbergsvägen den 11 september 2019, Han hade då spår av narkotika i blodet, samt saknade körkort.

Narkotika

Den 16 september greps han på Magasinsgatan och hade då en hel del narkotika på sig: 37,2 gram cannabis och 20 tabletter innehållande tramadol.

Två dagar senare, den 18 september, var det dags igen. Han greps på Hamngatan och hade då 21,9 gram cannabis på sig. Den tilltalade har erkänt samtliga dessa brott i polisförhör.

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusDrograttfylleriförsök till grov stöldGrov stöldHantverkargatanNarkotikabrottSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.