Ingen kom i kapp lag Zapp i Mariestadskorpen

Boule
PUBLICERAD:
Höstcupen bjöd på många jämna matcher i hamnområdet.
Foto: Åke Johansson
Årets upplaga av Korpens höstspel för tvåmannalag i boule är färdigspelad.

År 1989 genomfördes första cupturneringen i boule i Mariestadskorpens historia. Flest inteckningar i det ständiga vandringspriset har nu lag Zapp som i och med årets seger har totalt fyra vinster. Av dessa har tre tillkommit 2018–2020. Många lag har inteckningar i vandringspriset, vilket speglar intresset för Korpens boulespel.

Höstcupen, som startade den 17 augusti, genomfördes dels som ett gruppspel och avslutades den 23 september i ett slutspel. De tre bäst placerade i de båda gruppspelen gjorde upp om vilket lag som slutligen blev cupmästare. Zapp gick obesegrade genom samtliga matcher utan att tappa ett enda set. Övriga matcher var mycket jämna och avgjordes i skiljeset.

Lag Zapp består av Peter Apell och Håkan Zanderau. Tvåa blev lag Pastis med Tony Augustin och Mise Steen. Trea blev lag BLE–SKÅ med Erling Zimmerlund och Lars Hugosson.

Bäst i B-slutspelet

Från gruppspelet genomfördes även ett B-slutspel. Här stod avgörandet mellan lag JoJo och Boules Eye. Finalspelet blev mycket jämnt och avgjordes i tre set där lag Boules Eye drog det längsta strået. Noterbart är att Boules Eye endast vann en match i gruppspelet men segrade i samtliga slutspelsmatcher. Ingenting är omöjligt i Korpen.

Nu gör Korpens boulespel uppehåll till våren då ett seriespel som vanligt planeras på banorna i hamnområdet.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.