Malik knep DM-bronset efter spurt

Friidrott
PUBLICERAD:
Dramatiken i M50 med från vänster Christer Lindgren, Trollhättans IF, tiden 18.39,11 Per Carlsson 18.39,51 och Wolfgang 18.39,18
Foto: Hasse Sjögren DECA Text&Bild
I onsdags kväll avgjordes DM i 5 000 meter på Södermalms IP i Skövde.

Tävlingen i M 50-klassen utvecklade sig till en riktig rysare. Efter tre av de 12,5 varven drog fyra löpare iväg med Mariestads AIF:s Wolfgang Malik i täten och de övriga tre tätt bakom hela vägen ända fram till målspurten.

Tempot höjdes rejält på sista varvet och Wolfgang Malik lyckades att ta andra plats med tiden 18.39.

Det skiljde ynka fem hundradels sekunder bakom vinnaren Christer Lindgren från Trollhättans IF och bara några hundradelar till trean Per Carlsson, från Mariestads AIF. Fyra kom Magnus Espemyr från Falköpings AIK, även han bara någon sekund bakom vinnaren.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.