Hoppa till huvudinnehållet

Plats för fler och större paket i lådorna

Publicerad:
Lådsamlingar kommer att ersätta postboxarna i Älgarås /arkivbild.
Lådsamlingar kommer att ersätta postboxarna i Älgarås /arkivbild. Foto: Conny Hultgren

Lådsamlingarna med gröna brevlådor som sätts upp i Älgarås till första mars kommer att vara märkta med gatuadress och lägenhetsnummer. De kommer också att ha plats för större försändelser än de nuvarande postfacken.

Första mars är det slut med att gå och hämta posten i postfacken hos Handlar'n i Älgarås, som MT skrivit om tidigare. Istället tar Postnords brevbärare över utdelningen, som kommer att ske till de lådsamlingar runt om i tätorten, som företaget kommer att sätta upp.

– All post kommer att delas ut till brevlådorna som sitter på de här lådsamlingarna; allt ifrån brev och tidskrifter till större försändelser som går ner i lådorna, säger Carina Lisa Börjesson, produktionschef vid Postnord i Mariestad.

Grön Rutt

Lådsamlingarna kommer att placeras ut enligt Postnords riktlinjer om Grön Rutt, som innebär att alla brevlådor placeras på en och samma sida av gatan i brevbärarens huvudfärdväg. Det görs av hänsyn till tre faktorer: trafiksäkerhet, miljö och arbetsmiljö.

Som huvudregel blir avståndet mellan två lådsamlingar minst 200 meter.

Den gula tömningslådan för avgående brev vid affären kommer att sitta kvar, och fortsatt ha samma tömningstider som i dag, uppger Postnord.

Varannadagsutdelning

Vill man skicka paket får man liksom i dag göra det från Ica-butiken i Hova, som är ombud för Postnord.

Under 2022 planerar Postnord att införa varannandagsutdelning av post, vilket innebär att vanliga brev, reklam och tidningar kommer att delas ut varannan dag

Artikeltaggar

ÄlgaråsHovaMariestadNyheterPostnordTöreboda kommun

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.