Vardagshjältar hyllades på Marieholm

Publicerad:
Kommunfullmäktiges ordförande i Gullspång Ann-Christin Erlandsson, till vänster, var en av de inbjudna till länsmiddagen på residenset. Foto: Thomas Harrysson/Harryssons foto

För tredje året i rad dukades det upp till länsmiddag på residenset i Mariestad när vardagshjältar från Skaraborg skulle hyllas. Minglet fick dock utgå i år och det blev en sittande tillställning för de inbjudna.

– Vi behöver sådana här positiva saker nu i coronatider, säger Ann-Christin Erlandsson, kommunfullmäktiges ordförande i Gullspång.

Det är landshövding Anders Danielsson som bjuder in till länsmiddagarna för att uppmärksamma och diplomera personer som på olika sätt bidragit med insatser i samhället.

På grund av den rådande pandemin har träffarna i år delats upp på flera tillfällen. I tisdags var det Mariestads tur att agera värd och borden hade dukats upp på Marieholm.

Fick diplom

På plats var bland andra Mariestads ordförande i kommunfullmäktige Jan Wahn och Ann-Christin Erlandsson, kommunfullmäktiges ordförande (KFO) i Gullspång.

– Det var lite speciellt i år eftersom vi fick sitta utspridda och respektive inte kunde vara med, men det var jättefint och god mat, säger Ann-Christin Erlandsson.

Från Gullspångs kommun fick Anders Persson, ordförande i Gårdsjöbygdens förening, och Helga Zimmerman, eldsjäl inom Otterbäckens föreningsliv, motta diplom.

– Jag blev lite förvånad när jag fick veta att jag blivit nominerad. Jag tänkte: vem har skickat in det här? Men det är så klart trevligt att någon uppskattar det vi håller på med, vi är många som jobbar i föreningslivet, säger Anders Persson.

– Det var fantastiskt trevligt och kul att träffa nya personer.

Vid ytterligare tre tillfällen i oktober och november kommer eldsjälar från andra delar av länet bjudas in till firande på residenset i Göteborg.

Artikeltaggar

Ann-Christin ErlandssonGullspångs kommunJan WahnMariestadMariestads kommunNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare