Vardagshjältar hyllades på Marieholm

Nyheter
PUBLICERAD:
Kommunfullmäktiges ordförande i Gullspång Ann-Christin Erlandsson, till vänster, var en av de inbjudna till länsmiddagen på residenset.
Foto: Thomas Harrysson/Harryssons foto
För tredje året i rad dukades det upp till länsmiddag på residenset i Mariestad när vardagshjältar från Skaraborg skulle hyllas. Minglet fick dock utgå i år och det blev en sittande tillställning för de inbjudna.
– Vi behöver sådana här positiva saker nu i coronatider, säger Ann-Christin Erlandsson, kommunfullmäktiges ordförande i Gullspång.

Det är landshövding Anders Danielsson som bjuder in till länsmiddagarna för att uppmärksamma och diplomera personer som på olika sätt bidragit med insatser i samhället.

På grund av den rådande pandemin har träffarna i år delats upp på flera tillfällen. I tisdags var det Mariestads tur att agera värd och borden hade dukats upp på Marieholm.

Fick diplom

På plats var bland andra Mariestads ordförande i kommunfullmäktige Jan Wahn och Ann-Christin Erlandsson, kommunfullmäktiges ordförande (KFO) i Gullspång.

– Det var lite speciellt i år eftersom vi fick sitta utspridda och respektive inte kunde vara med, men det var jättefint och god mat, säger Ann-Christin Erlandsson.

Från Gullspångs kommun fick Anders Persson, ordförande i Gårdsjöbygdens förening, och Helga Zimmerman, eldsjäl inom Otterbäckens föreningsliv, motta diplom.

– Jag blev lite förvånad när jag fick veta att jag blivit nominerad. Jag tänkte: vem har skickat in det här? Men det är så klart trevligt att någon uppskattar det vi håller på med, vi är många som jobbar i föreningslivet, säger Anders Persson.

– Det var fantastiskt trevligt och kul att träffa nya personer.

Vid ytterligare tre tillfällen i oktober och november kommer eldsjälar från andra delar av länet bjudas in till firande på residenset i Göteborg.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.