Hoppa till huvudinnehållet

Kristin hittade digital rytm

Publicerad:
Folkmusikern Kristin Svensson har hållit sig aktiv med digitala konserter.
Folkmusikern Kristin Svensson har hållit sig aktiv med digitala konserter. Foto: Anna Fröjd

Även folkmusikern Kristin Svenssons liv har förändrats totalt i och med pandemin.

– Nu vet jag hur det är till att vara ledig på lördag och söndag.

Operastjärnan Ann Hallenberg fast i Amsterdam

Mariestadsbon har under sommaren haft några framträdanden. Men hon ställer sig likt Ann Hallenberg frågande till reglerna som gäller för kultur- och idrottslivet.

– När det blir olika regler, köpcentrum och krogar får vara öppna, innebär det mer smittspridning och att tiden då kulturlivet kan komma i gång fördröjs.

Glädjen i musiken och rädsla för smittan

Från och med vecka 12 och varje torsdag, förutom vecka 32 då hon sände på medeltidsveckan, har Kristin sänt en digital konsert.

– I början var det en påtvingad rytm. Men jag behöll kreativiteten genom detta. Nu har det utvecklats till att bli så mycket mer. Genom min sambo som filmar och håller kontakt med lyssnarna via en chatt får jag en närhet till publiken som jag aldrig lyckats få på någon vanlig konsert.

Folkmusikern har fler projekt på gång, bland annat är hon en av 12 folksångare i Sverige som ska göra en tryckt väggkalender . Hon jobbar också på en till idé som ska sprida folkvisor i landet.

Artikeltaggar

Ann HallenbergCoronavirusetDigitaliseringKristin SvenssonMariestadMusikSverige

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.