• idag
  2 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  3 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  4 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  5 dec
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bristyrke utan utbildningsplatser

Insändare
PUBLICERAD:
""""

Vid tisdagens sammanträde i Utbildningsnämnden framkom det att 21 st sökande till vård och omsorgsprogrammet Vuxen inte kunnat beredas plats. Detta på grund av att det saknas pengar till att utöka programmet, det är med tanke på den stora bristen på omsorgspersonal en stor misshushållning med resurser och människor.

Jag konstaterar att man från den styrande majoriteten slår sig för bröstet med ett gott ekonomiskt resultat, som endast är ett konsekvens av regeringens handfasta politik att få Sverige på fötter snarast då kan man tycka att avsätta pengar till den kommunala vuxenutbildningen vore ett enkelt val då det hjälper både arbetstagare och arbetsgivare samt de vårdnadstagare som det berör.

Om socialdemokraternas budget gått igenom så hade det funnits pengar till komvux. Vi tror på ett lärande för livet.

(S)ture Pettersson vice ordförande Utbildningsnämnden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.