Fritidsledare förstärker på skolan

Publicerad:
Två fritidsledare från Blåbäret stödjer skolans verksamhet på Prismaskolan när kommunens offentliga mötesplatser håller stängt. Foto: Charlotte Ferneman

När Mariestad kommuns offentliga mötesplatser håller stängt får viss personal nya arbetsuppgifter. Vissa av verksamheterna har nu möjlighet att ta tag i saker som behöver göras men som det inte funnits tid för tidigare.

– Det är läget just nu, men personalen kan komma att förflyttas om behovet uppstår, säger kultur- och fritidschefen Tomas Ekström.

I våras gjordes en beredning där kommunpersonalens övriga kompetenser kartlades i och med coronapandemin. I och med torsdagens beslut att stänga biblioteket, badhuset, museet och fritidsgårdarna i Mariestads kommun har viss personell förändring skett.

– Två fritidsledare från Blåbäret stödjer skolans verksamhet på Prismaskolan och en fritidsledare från Elvärket går in på Unicaskolan. På så sätt träffar de våra barn ändå, förklarar Tomas Ekström, kultur- och fritidschef på Mariestads kommun.

Föreståndarna på fritidsgårdarna arbetar vidare med verksamheten.

– Anette Persson från Blåbäret jobbar sedan innan även på fritidskontoret där hon fortsätter. Egon Christiansen har gott om jobb med underhåll på Elvärket, säger Ekström.

Dessa åtgärder är dock en nulägesbild som snabbt kan förändras beroende på behovet i kommunen.

– Samtliga lösningar för personal i de verksamheterna med minskad drift, gäller just nu, förtydligar kultur- och fritidschefen.

Förändrad arbetstid

Museet har lågsäsong och fortsätter med pågående arbete, med skillnaden att förberedning inför externa utställningar faller bort.

Badhuset har simskoleverksamhet för alla under 15 år.

– Förändringen är att personalen får ändra sina arbetstider, då det inte kommer att vara söndagsöppet.

Teaterns ende anställd jobbar som tidigare under året med musikskolans marknadsföring.

– Musikskolan berörs inte av nedstängningen men har ingen ensemble eller orkesterverksamhet. Enskild undervisning fortsätter, och i den mån det går bedrivs digital undervisning med äldre elever, säger Ekström.

När det gäller biblioteket säger han att det finns ett större intresse för böcker. Vilket bemöts av lån som lämnas ut på trappan.

– Vi har även en del ombyggnation på gång i biblioteket som faller sig hyfsat lägligt.

Artikeltaggar

BibliotekBlåbäretElvärketFritidsgårdarMariestadMariestads kommunPrismaskolanSamhälleTomas Ekström

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare