Stipendier och medborgarceremoni inställda i år

Publicerad:
I år kommer det inte att delas ut några stipendier av Mariestads kommun. Foto: Charlotte Ferneman

Nationaldagsfirandet 2020 såg annorlunda ut. Ingen medborgarceremoni och ingen stipendieutdelning. Den förstnämnda flyttas fram medan stipendierna ställs in helt.

På grund av rådande pandemi beslutade kommunstyrelsen i maj att flytta årets stipendieutdelningar och medborgarceremoni från Sveriges nationaldag till hösten. Tanken var att nu, i november och december, hålla medborgarceremonier i mindre format för de 124 nya svenska medborgarna i kommunen.

– I och med de nya covid-19 reglerna blir det inget fysiskt möte. Vi kommer att skicka ut diplomen och kalla till möte vid ett senare tillfälle när coronan har minskat, säger kommunalrådet Johan Abrahamsson (M).

Inga stipendier

Mariestads kommun delade ut sitt första stipendium den 6 juni 1983. I år delas kulturstipendiet, diplom för god byggnadsvårdsmiljö och ungdomskulturstipendiet samt inspirationspriset och idrottsledarstipendiat inte ut.

– Vi vill uppmärksamma stipendiaterna på ett positivt sätt. I och med pandemin känner jag att de inte får det uppmärksammandet som de förtjänar, säger kultursamordnaren Martin Hermansson.

Artikeltaggar

MariestadMariestads kommunMartin HermanssonNationaldagenSamhälleStipendier

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare