Vd:n på Skara Sommarland: Riskerar konkurs

Näringsliv
PUBLICERAD:
Nöjesparkerna kämpar för sin överlevnad. Skara Sommarland hotas av konkurs, enligt vd:n. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Nöjesparkerna har tvingats hålla stängt under coronapandemin – och det märks i kassan. Skara Sommarland hotas nu av konkurs, uppger vd:n Janne Nilssson för P4 Skaraborg.

– Det är väl helt uppenbart – man kan inte hålla igång en verksamhet under två år på luft, säger Janne Nilsson till Sveriges Radio.

Vilka regler ska egentligen gälla för nöjesparkerna i pandemin? Det har regeringen gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att utreda, enligt Janne Nilsson, som säger att något slags besked ska komma före jul.

– Man kanske inte ska ha för stora förhoppningar, men på något sätt har Folkhälsomyndigheten fått ett uppdrag att rikta in målbilden. Vi måste öppna och börja förbereda för öppning – det gör man inte över en natt.

Även Astrid Lindgrens värld hotas av konkurs, vilket TT rapporterade om tidigare i veckan.

Klara Stefansson/TT

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.