Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkta sadeltjuvar kvar i häktet

Publicerad:
Trion, som förnekar brott, ska enligt polisen ha kommit över sadlar för miljonbelopp, men inget gods är återfunnet.
Trion, som förnekar brott, ska enligt polisen ha kommit över sadlar för miljonbelopp, men inget gods är återfunnet. Foto: Johan Sjöström

Åklagaren har begärt förlängd åtalstid till den 4 december för de tre män som misstänks för en rad sadelstölder runt om i landet, bland annat i Töreboda och Skövde.

Polisutredningen pågår och förundersökningen har inte hunnit slutföras. Flera förhör återstår med misstänkta, vittnen och målsägande. Även omfattande telefonanalyser pågår.

Misstankarna handlar om grov stöld i Degerfors, Kristinehamn och Gullspångs kommun (tre tillfällen), samt i Karlstad och Karlskoga kommun (sju tillfällen).

Men även grov stöld i Skövde och Töreboda kommun (åtta tillfällen), samt i Ulricehamn, Borås och Falköping kommun (sex tillfällen), Tranemo, Jönköping och Herrljunga kommun (fem tillfällen), samt i Simrishamn och Höör kommun (fyra tillfällen), men även stöld i Skillingaryd i Vaggeryds kommun.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov stöldHäktningarSkaraborgs tingsrättStölder

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.