• torsdag
  3 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  4 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  5 dec
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Märkligt resonemang av M

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Charlotte Ferneman
Läser till frukost en knepig debattartikel skriven av tre moderata företrädare (MT 20/11). Om man vill att någon annan än kommunstyrelsen ordförande ska stå ansvarig för beslut kan ett tips vara att börja ställa upp i debatten.

Det går att räkna på sina fingrar hur många gånger moderata företrädare förutom Abrahamsson går upp i talarstolen på kommunfullmäktige utan att någon från oppositionen först namngett dem i sina anföranden. Det är inte heller ofta någon annan majoritetspolitiker än kommunstyrelsens ordförande får ta stå till svars i media för olika händelser i verksamheten. Då skickar ni hellre fram en tjänsteman.

Jag funderar vidare på att utbildningsnämndens ordförande Anette Karlsson är med och undertecknar en debattartikel där man klagar på kvalitén i tjänsteskrivelser och att beslut inte följs. Jag anser det vara en ordförandes roll att i så fall rätta till det. Det är du som äger dagordningen och kan stoppa ärenden från att behandlas om inte tillräckliga underlag finns. Det är inget man behöver skriva en debattartikel om. Det är även ditt ansvar att personalen följer fattade beslut.

Att Henrik Karlsson tycker att beslutsunderlag inte är tillräckliga gör mig förvånad då jag aldrig hört det uttryckas vare sig på kommunstyrelsen eller kommunstyrelsens arbetsutskott. För mig som socialdemokrat är det en självklarhet att tjänstemän anonymt ska kunna skriva insändare för att kunna beskriva sin syn på kommunhuset. Vi har meddelarfrihet i Sverige. Sedan är min största ambition att man ska känna sig så trygg på sitt jobb att man vågar lyfta sina åsikter direkt med ansvarig chef och politiker utan att behöva göra det anonymt.

Ida Ekeroth Clausson (S), Oppositionsråd

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.