Hoppa till huvudinnehållet

Mariestads post får nya nummer

Publicerad:
Drygt 2300 adresser i Mariestads kommun får den 1 mars 2021 ett nytt postnummer.
Drygt 2300 adresser i Mariestads kommun får den 1 mars 2021 ett nytt postnummer. Foto: Charlotte Ferneman

Den 1 mars 2021 sker en postnummerändring. I Mariestads kommun påverkas drygt 2300 adresser.

- Har man en gång varit med om en postnummerändring och bor kvar på samma adress, är man nog inte med om det igen, säger Tommi Johnsson produktionsspecialist Postnord.

Förändringar i postnumren speglar de förändringar som sker i samhället, så skriver Postnord på sin hemsida. Produktionsspecialisten Tommi Johnsson kan förklarar mer om varför Mariestads kommun berörs:

– Vi ska inte stänga utan öppna nya postnummer i Mariestad. Det har blivit för trångt på några av dagens postnummer. Det innebär att det är för många adresser på ett och samma. Nu när det behövs fler strukturerar vi upp allt så att samtliga även blirgeografiskt bra, säger Tommi Johnsson.

Alla nuvarande postnummer i kommunen behålls, dessutom öppnas fem nya. Till dessa flyttas ett antal adresser av de befintliga postnumren.

– Sådana ändringar görs väldigt sällan, just för att det kan beröra många, säger Tommi Johnsson produktionsspecialist Postnord.

Artikeltaggar

Bostad och byggenMariestadMariestads kommunPostnord

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.