Försökte vilseleda kvinna

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En bedragare vill lura kvinnan att lämna ut koderna till hennes bank-ID, ett vanligt sätt att komma åt pengarna för nättjuvarna.
Foto: Isabell Höjman/TT
En äldre Mariestadskvinna fick i dagarna ett samtal från en misstänkt bedragare som utgav sig att vara från Intrum Justitia.

Personen kände till kvinnans personnummer och e-postadress. Mannen påstod att någon hade med hjälp av hennes uppgifter inköpt en dyr Iphone på MediaMarkt i Stockholm, samt utnyttjat hennes bank-ID. Person påstod att kvinnan skulle kunna bli betalningsskyldig om inte allt ställdes till rätta.

Bedragaren ville att hon skulle kopplas vidare och lämna ut sitt bank-ID. Han var riktigt påstridigt och ringde upp flera gånger, men kvinnan var smart nog att avbryta.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.