Hoppa till huvudinnehållet

Så bra var vattenkvalitén vid badplatserna

Publicerad:
Ekuddens badplats var en av de stränder som fick anmärkning.
Ekuddens badplats var en av de stränder som fick anmärkning. Foto: Michael Gustafsson/Arkiv

76 vattenprover gav totalt fyra anmärkningar. Så summeras analysresultatet från 14 badplatser i Mariestad, Töreboda och Gullspång.

– Vi har bra vattenkvalité vid våra stränder, säger Sven-Inge Eriksson, ordförande i tekniska nämnden.

Mellan 20 juni och 21 augusti i år togs prover vid flera populära badplatser i MTG-området. Elva stränder hade god vattenkvalité hela badsäsongen, medan tre platser fick noteringen "tjänligt med anmärkningar", vilket innebär att det fortfarande går att bada, men att vattnet är orent.

– Det kan finnas flera orsaker till att vattenkvalitén försämras. Bland annat avrinning från åkrar, höga temperaturer och att det finns ett utflöde i närheten, säger Sven-Inge Eriksson.

Aldrig olämpligt

Två av badplatserna som fick varsin anmärkning, Ekudden och Snapen, ligger i närheten av Tidans utlopp. Det tredje stället, Viken Beatebergs badplats, fick totalt två anmärkningar.

– Men alla dessa badställen fick godkänt vid omprov några dagar senare.

Inte någon gång under sommaren bedömdes badvattnet i MTG som otjänligt.

– Sammanfattningsvis har säsongen sett mycket bra ut, säger Sven-Inge Eriksson.

Artikeltaggar

BadBadplatserNyheterSommarSven-Inge Eriksson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.