Bussarna byter väg - linje 1 och 2 ändras

Nyheter
PUBLICERAD:
Linje 1 kommer inte längre att gå via Marieholmsbron efter den 13 december.
Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv
Den 13 december byter Västtrafik tidtabell i hela regionen. Samtidigt sker förändringar för att anpassa trafiken. I Mariestad innebär detta nya körvägar för stadsbussarna.

Linje 1, som går mellan Bråten via resecentrum till Grangärdet, kommer att få en ny körväg via hållplatserna Nya torget, Hertig Karls torg och Blomstervägen. Vid tennisbanorna på Leksbergsvägen tillkommer en ny hållplats: Universitetsparken.

Två hållplatser tas bort på linjen, Sjöstaden och Esplanaden, eftersom Marieholmsbron stängs av för tung trafik. Resterade körväg kommer att vara samma som tidigare.

Nya hållplatser

Även linje 2, mellan Krontorp och Haggården via resecentrum, får ny rutt. Den kommer att köra via Södra vägen i stället för John Hedins väg, och hållplatserna Badhuset, Blomstervägen, Tunaholmsskolan och Drottning Kristinas väg tas bort från linjen.

Från Hertig Karls torg, läge B, kommer linjen att gå via hållplatsen Södra vägen till den nya hållplatsen Vasavägen.

Ute i Haggården tillkommer ytterligare en hållplats; Linjen förlängs och kör till cirkulationsplatsen Storegårdsvägen/Göteborgsvägen.

502 till Gullspång

På linje 502 dras turen till Sjötorp klockan 15.38 in. Resenärer hänvisas till turen som går mellan Mariestad och Gullspång klockan 15.40, och nu kommer att köra till Högelidsskolan.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.