Besöksförbud på samtliga äldreboenden

Nyheter
PUBLICERAD:
Det råder besöksförbud på samtliga äldreboende från och med 13 december.
Foto: JESSICA GOW / TT
Mariestads kommun har efter ansökan till Folkhälsomyndigheten fått ett beslut om besöksförbud på kommunens samtliga äldreboenden.

Ansökan är gjord med anledning av att det just nu finns covid-19 smitta på ett av kommunens boenden. Om smittan skulle spridas till fler boenden kommer vi att ta direktkontakt med berörda anhöriga.

Besöksförbudet gäller 13-22 december. Undantag gäller för maka, make och partner samt vid vård i livets slutskede.

Personalen kommer att göra allt som går för att våra äldre ska kunna hålla kontakt med sina anhöriga på annan sätt tex via telefon eller dator. Att träffas utomhus är alltid ett alternativ. Tveka inte att ringa det boendet där just din anhörige bor för information.

– Det här gäller samtliga äldreboende på kommunen. Det finns ingen mer utspridd smitta, men vi gör det här för att förhindra spridning. Beslutet kom vid 16-tiden på fredagen, säger socialchef Karin Utbo.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.