Här fixas julkasse till behövande

Publicerad:
Knut Johansson och Margareta Alexandersson fixade julklappar. Foto: Johan Eklöf

Så här i jultider vill Lions club Lyrestad Hasslerör bistå behövande. Därför har man överlämnat ett presentkort på 15 000 kronor till organisationen Hela människan.

För pengarna införskaffades mat och andra jultillhörigheter.

I dag, onsdag, arrangerar Hela människan en julavslutning vid Equmeniakyrkan i Mariestad. Organisationen bjuder på smörgås samtidigt som behövande får hämta varsin julkasse vid kyrkan. Julkassarna inhandlades med hjälp av presentkortet.

– Normalt sett ordnar vi ett julbord, men det går ju inte i dessa tider. Då får folk godsaker att ta med sig hem i stället, säger Margareta Alexandersson, representant för Hela människan.

Knut Johansson, president i Lions club Lyrestad Hasslerör, berättar att beslutet om att dela ut gåvan var hastigt påkommet.

– Vi bestämde oss i tisdags och sedan var det snabba puckar. Men vi är nöjda med att ha bidragit till något gott i dessa tuffa tider.

Artikeltaggar

EqumeniakyrkanLionsNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare