Här fixas julkasse till behövande

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Knut Johansson och Margareta Alexandersson fixade julklappar.
Foto: Johan Eklöf
Så här i jultider vill Lions club Lyrestad Hasslerör bistå behövande. Därför har man överlämnat ett presentkort på 15 000 kronor till organisationen Hela människan.
För pengarna införskaffades mat och andra jultillhörigheter.

I dag, onsdag, arrangerar Hela människan en julavslutning vid Equmeniakyrkan i Mariestad. Organisationen bjuder på smörgås samtidigt som behövande får hämta varsin julkasse vid kyrkan. Julkassarna inhandlades med hjälp av presentkortet.

– Normalt sett ordnar vi ett julbord, men det går ju inte i dessa tider. Då får folk godsaker att ta med sig hem i stället, säger Margareta Alexandersson, representant för Hela människan.

Knut Johansson, president i Lions club Lyrestad Hasslerör, berättar att beslutet om att dela ut gåvan var hastigt påkommet.

– Vi bestämde oss i tisdags och sedan var det snabba puckar. Men vi är nöjda med att ha bidragit till något gott i dessa tuffa tider.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.