Fastighetschefen lämnar för Skövde

Nyheter
PUBLICERAD:
Hans Björkblom, fastighetschef i Mariestads kommun, lämnar för motsvarande tjänst i Skövde kommun.
Foto: Johan Eklöf
Mariestads kommun har plötsligt två tunga chefsposter att fylla.
Senast i raden är rollen som fastighetschef då det nu står klart att Hans Björkblom lämnar för motsvarande tjänst i Skövde kommun.

För ett par veckor sedan blev det klart att Michael Nordin, tekniske chef i MTG-kommunerna, tar klivet uppåt och tillträder som kommunchef i Töreboda kommun under våren. Nordin efterträder då Per-Ola Arnling som går i pension.

Nu står det klart att kommunen får inleda en rekryteringsprocess för ytterligare en tung chefstjänst. Under fredagen blev det klart att Hans Björkblom, idag fastighetschef i MTG-kommunerna, lämnar för motsvarande tjänst i Skövde kommun. Han tillträder sin nya tjänst den 1 april 2021.

- Det ska bli fantastiskt roligt och spännande att få den här möjligheten och att få bli en del av den utveckling som jag har sett sker i Skövde kommun, säger Hans Björkblom i ett pressmeddelande från Skövde kommun.

– Jag är glad och förväntansfull, men jag har också en stor ödmjukhet inför uppgiften. Jag ser fram emot detta väldigt mycket, säger han vidare.

Hans Björkblom tillträdde som fastighetschef i Mariestads kommun i september 2019, då han efterträdde Robert Malmgren. Björkblom har en bakgrund inom den privata sektorn. Innan uppdraget i Mariestads kommun har han tidigare arbetat bland annat på industriserviceföretaget Jernbros Skövdeavdelning.

– Vi är mycket nöjda med valet av Hans som fastighetschef och vi tror att han kommer att tillföra många bra erfarenheter och kunskaper till oss i vår utveckling, säger Rickard Karlsson, chef för sektor service i Skövde kommun.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.