Kommunala idrottshallar stängs

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sedan lördag 19 december klockan 18:00 är samtliga kommunala idrottshallar i Mariestads kommun stängda. Stängningen gäller till och med 24 januari 2021.
Foto: Charlotte Ferneman
Från och med lördag 19 december 18:00 stängs samtliga kommunala idrottshallar i Mariestad.
– Beslutet är fattat utifrån de nya restriktioner som regeringen gick ut med i fredags, säger kommunchef Kristofer Svensson.

Med anledning av att smittspridningen är på en fortsatt hög nivå meddelade regeringen under fredagseftermiddagen om att införa en rad nya, skärpta restriktioner. Bland annat ska all verksamhet som bedrivs av staten, regioner och kommuner som inte är nödvändiga stängas ner omedelbart och fram till och med den 24 januari.

Beskedet innebär att alla kommunala idrottshallar i Mariestads kommun stängs från och med lördag 19 december klockan 18:00.

– Elitverksamhet är undantaget vilket betyder att Mariestad Bois A-lag i hockeyettan inte påverkas. I övrigt är idrottshallarna stängda för all verksamhet. Vi har varit i kontakt med flera föreningar och informerat om läget, säger Kristofer Svensson.

Sedan den 29 oktober är stadsbibiloteket, badhuset, fritidsgårdarna Elvärket och Blåbäret, teatern samt Vadsbo museum stängt.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.