Hoppa till huvudinnehållet

Sågs stjäla narkotikaklassade tabletter

Publicerad:
Kvinnan döms till skyddstillsyn med särskild föreskrift för grov stöld och ringa narkotikabrott. Hon stal narkotikaklassade tabletter från en granne.
Kvinnan döms till skyddstillsyn med särskild föreskrift för grov stöld och ringa narkotikabrott. Hon stal narkotikaklassade tabletter från en granne. Foto: Martina Holmberg / TT

Skaraborgs tingsrätt har dömt en Mariestadskvinna i 70-årsåldern som skyldig till en stöld hos en granne. I grannens bostad stal hon narkotikaklassade tabletter.

Kvinnan döms till skyddstillsyn med särskild föreskrift för grov stöld och ringa narkotikabrott.

Det var den 21 maj som det skedde en stöld av mediciner i lägenheten när innehavaren var bortrest. Den tilltalade använde en nyckel som var tillgänglig, men det fanns övervakningskameror installerade i lägenheten.

På övervakningsfilmen från den aktuella dagen syntes Mariestadskvinnan när hon vid två tillfällen letade igenom nattygsborden i sovrummet och sedan tog tabletter.

Målsägande har efter händelsen mått dåligt och inte känt sig trygg i sitt hem. Den tilltalade erkände händelsen i tingsrätten och bad om ursäkt för händelsen. Hon ska nu betala ett skadestånd till den drabbade med 2 600 kronor.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDomarGrov stöldMariestadNarkotikabrottSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.