Hoppa till huvudinnehållet

Glesare på Otterstrands is

Publicerad:
Otterstrand i Otterbäcken är den enda isen allmänheten kan utnyttja sett till närområdet och många mil ifrån. Foto: ERIK SJÖBERG

Utomhusaktiviteterna har skjutit i höjden.

I Skövde stängdes bandybanan under måndagen, men på Otterstrand är det fritt fram.

– Vi har inte varit i närheten av den trängseln som varit i Skövde, säger Otterbäckens BK:s ordförande Ove Lindh.

Populär bandyplanSkapa egen annandagsbandyOBK öppnar bandyplanen

Sedan de kommunala ishallarna stängts har barn, ungdomar och vuxna sett sig om efter någonstans att kunna åka skridskor.

Ungdomsträningar får förekomma på is utomhus, men för allmänheten har det varit skralt med möjligheter.

Otterstrand i Otterbäcken och Billingens bandyplan i Skövde har varit populära ställen. I Skövde var det till och med för populärt.

Skövde bandy, som driver den kommunalägda banan, räknade in uppåt 400 besökare under den gångna helgen. Trots vissa åtgärder för att begränsa smittspridningen bestämde sig Skövde kommun för att stänga isbanan helt för allmänhetens åkning.

Därmed återstår endast Otterstrand, där klubben både äger marken och driver banan.

– Det är i ett annat läge för oss. Men vi tittar givetvis också på om det blir för trångt hos oss. Vi har även satt upp anvisningar vid banan, säger Ove Lindh.

Vi tittar givetvis också på om det blir för trångt hos oss

Annandag jul var den populäraste dagen sett till antal besökare på Otterstrand. Därefter har man, enligt Lindh, inte kommit upp i 100 besökare per dag.

– Nu när folk jobbar och skolorna kommer igång blir det automatiskt ett mindre tryck.

De ideella ismakarna ser till att det blir nyspolat på morgonen för de som kommer. Många hockeylirare har åkt från Mariestad, men det syns även mer långaväga gäster.

– Vi har haft folk från Lidköping och det finns heller inte is i Örebro och Karlstad. På så sätt är det roligt att det kommer folk. Sedan hoppas jag på snö så att folk kan göra annat också, säger Ove Lindh, som fått många samtal från nyfikna skridskoentusiaster.

I bandymetropolen Lidköping finns i år ingen uteis eftersom den inte ens spolats upp.

En sidoeffekt av hela situationen är att personer som kanske aldrig varit på Otterstrand bekantat sig med omgivningen.

– Även om det inte är bandymatch tittar folk på skyltarna. Det blir bra propaganda för oss och sponsorerna. Vi har inte haft någon sponsor som dragit sig ur, vilket känns bra, avslutar Ove Lindh.

Så här såg det ut på Billingen för några dagar sedan.
Så här såg det ut på Billingen för några dagar sedan. Foto: Per Engelbrektsson

Artikeltaggar

BandyOtterbäckens BKOtterstrand bandybana

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.